27 sept. 2012

Rectorul Universităţii „Ovidius“ şi inspectorul general al ISJ au semnat protocolul de colaborare dintre cele două instituţii


Astăzi, 27 septembrie 2012, s-a semnat un protocol de colaborare între Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa pentru anul şcolar 2012 – 2013. Protocolul a fost semnat de rectorul Universităţii „Ovidius”, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure, şi de inspectorul şcolar general prof.dr. Răducu Popescu. La eveniment a mai participat prof. Liliana Marcela Timofte, inspector şcolar pentru Implementarea descentralizării instituţionale (management educaţional) din cadrul ISJ Constanţa.
Obiectivul protocolului îl reprezintă cooperarea instituţională pe mai multe direcţii, între care derularea de proiecte educaţionale comune, fiind vizată implicarea efectivă a elevilor şi a studenţilor în activităţi de formare derulate la standarde educaţionale europene, precum şi atragerea de noi parteneri şi colaboratori.
„Universitatea „Ovidius” are în derulare numeroase proiecte de colaborare cu reprezentanţi ai autorităţilor publice şi ai mediului de afaceri, care facilitează absolvenţilor ovidieni o mai bună inserţie pe piaţa muncii, în urma adaptării ofertei educaţionale la nevoile reale ale societăţii. Totodată, protocolul încheiat astăzi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa – un partener important, era necesar şi util cu atât mai mult cu cât elevii constănţeni de azi reprezintă o mare parte a studenţilor ovidieni de mâine”, a declarat rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure.
Totodată, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul Universităţii „Ovidius”, prin decanul prof.univ.dr. George Stănculescu, a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, ce vizează în principal organizarea de activităţi comune pe tema formării unui stil de viaţă sănătos în rândul elevilor şi studenţilor.