28 sept. 2012

Interviu cu Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, despre implicarea tinerilor în proiecte sociale:



„Concertele de caritate eşuează de fiecare dată, pentru că publicul român nu are încredere în bunele intenţii ale organizatorilor” 

     Cea de-a doua ediţie a proiectului de educaţie şi voluntariat EcoChampions, realizat de Grupul CEZ din România şi Asociaţia MaiMultVerde s-a încheiat miercuri, 26 septembrie a.c. Cei 200 de elevi de gimnaziu şi liceu implicaţi proiecte sociale au fost recompensaţi cu premii şi, surpriza festivităţii, cu un concert extraordinar al trupei Vunk. Concert este puţin zis, dat fiind faptul că prestaţia trupei s-a transformat într-un adevărat show care a aruncat tânărul public în aer. Elevii au cântat cât i-au ţinut plămânii, au dansat şi au terminat prin a scanda ”Nu pleacă nimeni!”, atunci când membrii trupei şi-au luat la revedere. Cornel, alături de colegii săi, au fost nevoiţi să se reîntoarcă pe scenă pentru a le face pe plac copiilor şi pentru a mai cânta o piesă. Ulterior, solistul Vunk a uitat de sete şi oboseală şi a mai zăbovit vreo oră până când a dat autografe tuturor fanilor. Am profitat de moment şi i-am luat un mini-interviu lui Cornel, pe care vă invităm să-l citiţi în rândurile ce urmează. 



Susţinem Vunk la MTV Europe Music Awards!

Toamna a început cu o veste grozavă pentru trupa Vunk! Aceasta a fost nominalizată la Best Romanian Act, la MTV Europe Music Awards, cu piesa „Pleacă”! Cu ajutorul voturilor publicului, băieţii de la Vunk pot reprezenta România la Frankfurt, pe 11 noiembrie. Să fim serioşi, cine n-ar vota o astfel de piesă? Cornel se pare că ştie asta şi a postat pe Facebook, următorul mesaj: ”Nu pleacă nimeeeeeeni la Frankfurt, în afara noastră ca şi câştigători!”. Să fie! Îi urăm succes!


I.S.E.: Cum vă simţiţi în faţa unui public atât de tânăr şi entuziast, care vă ştie toate versurile şi cântă alături de voi fiecare melodie?
Cornel Ilie: Ne place, pentru noi este o bucurie să fim înconjuraţi de copii, pentru că şi noi, în sinea noastră, suntem copii. Simţim o bucurie pe care mulţi nu o înţeleg, unii o numesc demenţă, alţii poftă de viaţă. 

I.S.E.: Aţi stat să daţi autograf până şi ultimului copil...
C.I.: Da. Pe noi ne bucură lucrul ăsta. Nu este o povară aşa cum este pentru alţii. Aşa este şi frumos să faci, când cineva vine şi te roagă să îi dai o amintire cu tine. Pe noi ne flatează lucrul acesta şi ne bucură în aceeaşi măsură. Unii dintre ei poate ne-au văzut pentru prima oară acum şi peste câşiva ani îşi vor aminti: „Uite, pe ăştia de la Vunk i-am văzut pentru prima oară la concertul din Doors“. 

I.S.E.: Ar fi oportun ca astfel de evenimente cu caracter social să fie organizate mai des? Ne educăm astfel?
C.I.: Nu ştiu dacă o promovare bună a spiritului civic se face prin astfel de evenimente. Cred că tot metoda „din vorbă-n vorbă“ este mai eficientă. Am fost la multe concerte cu caracter social şi la şi mai multe caritabile şi, mai ales cele din urmă, nu şi-au atins niciodată scopul. Cel mai mare eşec se înregistrează atunci când faci un concert caritabil şi te aştepţi să vină lumewa să doneze bani. Publicul român nu crede în bunele intenţii ale organizatorilor unor astfel de evenimente. Lumea vine mai repede la un concert unde trebuie să plătească biletul de intrare care costă, să zicem, 50 de lei. 

I.S.E.: Ce părere ai despre Clubul DOORS?
C.I.: Este prima oară când vin aici şi mi-a plăcut mult. Deja am stabilit să organizăm un concert aici. Am mai fost prin cluburi din Constanţa dar dintre toate, acesta mi se pare cel mai ok, mai ales datorită muzicii care se ascultă în Doors.

I.S.E.: Ce mesaj le transmiţi fanilor tăi cu privire la nominalizarea voastră de la MTV EMA?
C.I.: Ne dorim să ne spună „Pleacă... la Frankfurt!“. Suntem nominalizaţi la Best Romanian Act, iar România va fi reprezentată, sperăm de noi, pe 11 noiembrie. Ar fi o treabă frumoasă, mai ales că pe 14 noiembrie, vom avea un super concert la Sala Polivalentă, unde ne vom lansa şi viitorul album, „Scapă-mă de ea“, unde îi vom avea alături de noi pe Andra, Monica Anghel, Smiley, Puya etc.

Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE