28 sept. 2012

Ce au în comun trupa Vunk, Club Doors, compania CEZ România şi ONG-ul MaiMultVerde?
Reprezentanţii Asociaţiei MaiMultVerde şi CEZ România ne-au vorbit despre importanţa implicării tinerilor în proiecte sociale

Cea de-a doua ediţie a proiectului de educaţie şi voluntariat EcoChampions, realizat de Grupul CEZ din România şi Asociaţia MaiMultVerde s-a încheiat miercuri, 26 septembrie a.c. Cei 200 de elevi de gimnaziu şi liceu implicaţi în a doua ediţie a proiectului EcoChampions au participat la întâlnirile lunare şi la sesiunile de training organizate în cadrul acestuia şi au pus în practică 25 de proiecte de voluntariat în folosul comunităţii, atât din domeniul protecţiei mediului, cât şi proiecte sociale şi caritabile. La final, proiectele au fost premiate în cadrul unei festivităţi organizate la Constanţa, în Clubul Doors. Maestrul de ceremonii a fost DJ Yaang, de la Kiss FM (Ovidiu Stănescu).

Ondrej Safar, director al diviziei Power Generation, din cadrul CEZ România, despre tinerii din România şi EcoChampions:

„Investind în tineri, încercăm să construim un viitor mai bun”

„Printre proiectele de responsabilitate socială corporatistă pe care Grupul CEZ în România le desfăşoară, EcoChampions are un loc aparte datorită faptului că participanţii au fost încurajaţi să aibă un rol activ şi să facă o diferenţă în ceea ce priveşte problemele întâmpinate de comunitatea din care fac parte. Credem sincer că investind în tineri şi oferindu-le ocazia să se implice în mod activ în acţiuni de voluntariat este o parte importantă a provocării de a construi un viitor mai bun”, a declarat Ondrej Safar.

Doru Mitrana, director Asociaţia MaiMultVerde, despre succesul proiectului EcoChampions:

„Ne bucurăm că participanţii şi-au luat în bagajul pentru viitor valori precum responsabilitatea, dragostea de natură şi convingerea că schimbarea este în puterea lor”

„Elevii de astăzi sunt cetăţenii de mâine. Ne bucură faptul că aceşti 200 de participanţi în cea de-a doua ediţie a proiectului EcoChampions şi-au luat în bagajul pentru viitor  valori precum responsabilitatea, dragostea de natură, grija pentru cei din jur, respectul, dar şi convingerea că schimbarea este în puterea lor. Aptitudinile lor de lideri ne dau speranţe că vor atrage în jurul lor şi vor influenţa în bine mulţi oameni. Nouă nu ne rămâne decât să continuăm şi în anii viitori pregătirea, cu ei şi cu cei ce le vor urma în şcoli”, a declarat Doru Mitrana.

CEZ investeşte 1,1 miliarde de euro în cele mai mari parcuri eoliene din Europa: Fântânele-Grădina-Cogealac

Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producători, furnizori şi distribuitori de energie din Europa, atât din punct de vedere al capacităţilor operaţionale, cât şi din punctul de vedere al numărului de clienţi deserviţi. Grupul CEZ este un producător cheie pe piaţa de energie electrică a Europei Centrale şi de Sud-Est şi este al doilea mare exportator de energie din Europa. Grupul CEZ investeşte în Dobrogea 1,1 miliarde de euro în construirea celor mai mari parcuri eoliene din Europa, de la Fântânele, Grădina şi Cogealac. 

MaiMultVerde şi mai puţin gunoi

MaiMultVerde este o asociaţie care îşi propune să implementeze ”o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu”. În primii trei ani de funcţionare, începând cu 2008, asociaţia a lucrat cu peste 15.000 de voluntari, a strâns peste 300 de tone de deşeuri şi a plantat peste 500.000 de puieţi.  Tot asociaţia MaiMultVerde a implementat şi primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque. De asemenea, asociaţia a organizat şi prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România. Bugetul asociaţiei a depăşit, în primii doi ani, 2,5 milioane de euro. 

Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE