29 iul. 2012

De ce-a fost Orban prin satele din Tulcea?
Joi, 26 iulie a.c., localnicii din comuna Văcăreni, judeţul Tulcea, au avut ocazia să-l întâlnească pe Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor (din Guvernul Tăriceanu), actual deputat PNL. Acesta a fost însoţit de Octavian Popa, deputat liberal, şi un consilier din cadrul Consiliului Judeţean Tulcea. Primarul comunei, Sterian Gherghişan (PSD), alături de viceprimar şi angajaţii din administraţia publică, i-au aşteptat aşa cum se cuvine pe oaspeţii de seamă, pe care, de altfel, nu-i prinzi cu una, cu două, prin satele româneşti. 
Am profitat de ocazia ivită şi l-am întrebat pe Orban ce vânt îl aduce prin Văcăreni? Acesta n-a ezitat să ne dezvăluie motivul, uşor de intuit de altfel:

Orban: „Stabilitatea noastră stă în mâinile românilor“

”Am mers prin mai multe localităţi din Tulcea, pentru a da un imbold oamenilor de a veni la vot. Aceştia trebuie să înţeleagă faptul că acum e momentul să îşi folosească puterea pe care o au prin dreptul de a vota. Prin acest drept ei pot şi trebuie să îl demită pe Băsescu. Stabilitatea tuturor este acum în mâinile românilor! De asemenea, cu toţii trebuie să înţelegem că suspendarea lui Băsescu nu a fost un moft al nostru, ci voinţa românilor, exprimată de atâtea ori, atât în timpul protestelor de la -20 de grade, de astă iarnă, cât şi în întâlnirile pe care le-am avut cu unii dintre ei”, ne-a declarat Ludovic Orban. 

Parlamentarul PNL, Octavian Popa: „În situaţii de criză, liberalii adoptă şi soluţii ale doctrinei PSD“

Pe parlamentarul PNL, Octavian Popa, l-am întrebat ce explicaţii le dă celor care îi acuză pe liberali că s-au aliat cu partidul a cărui doctrină este la polul opus faţă de cea a partidului pe care îl reprezintă. Acesta ne-a declarat, fără să stea pe gânduri, că „nu a existat altă soluţie pentru România“. Octavian Popa ne-a povestit despre cum este întrebat de fiecare dată, de oamenii pe care îi reprezintă în Parlament, „când ne scăpaţi de Băsescu şi Roberta Anastase?“. Acesta a conchis prin a le transmite următoarele, românilor nemulţumiţi de alianţa dintre PSD şi PNL: „Într-o situaţie de criză, nu putem să adoptăm doar soluţii liberale, ci mai ales sociale. Eu însumi am fost unul dintre susţinătorii creşterii pensiilor, pentru că gradul de sărăcie care a pus stăpânire pe România este unul fără precedent“.

Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE